Foto

Elisabeth Pavel: "Unitatea grupului ne face extrem de puternice!"

Aflata la Hagen, acolo unde, peste doar cateva ore, impreuna cu nationala de senioare a Romaniei va juca impotriva Germaniei, in cadrul preliminariilor pentru Eurobasket Women 2013, Elisabeth Pavel (recent transferata de la Saces Dike Napoli in prima liga austriaca, la Flying Foxes Viena) a avut un scurt dialog cu frbaschet.ro despre actualele preliminarii.

Eli, a trecut euforia succesului cu Suedia?

A fost un meci greu, victoria a fost muncita si ne-a dat speranta ca echipa noastra este pe drumul cel bun. Acum, normal, ne gandim doar la jocul cu Germania si sper sa profitam de faptul ca noi deja am debutat in preliminarii, iar pentru ele este abia primul meci. Eu, de obicei, sunt destul de sceptica inaintea meciurilor, dar acum simt, mai mult ca oricand, ca putem bate Germania!

Considerati Germania principala contracandidata la calificare?

Daca scoatem din ecuatie Spania, da, probabil ca noi ne luptam cu Germania pentru al doilea loc calificant. Asta nu inseamna ca Bulgaria si Suedia nu vor avea si ele in continuare un cuvant de spus. Despre Spania nu pot sa va spun foarte multe, nu le-am vazut niciodata, nu cunosc jucatoarele, dar toata lumea spune ca sunt aproape imposibil de batut. Teoretic, ibericele sunt mari favorite la primul loc. Vom vedea daca practica din teren confirma aceasta afirmatie.

Cum te simti la nationala, cum a fost reintalnirea cu colegele?

Exceptionala! Si pot sa va asigur ca nu m-am mai simtit de mult timp atat de bine la echipa nationala. Echipa este mai unita ca niciodata parca, iar aceasta unitate a grupului ne face extrem de puternice!

Crezi ca ai acum o sansa sa-ti demonstrezi valoarea, dupa anii in care ai fost rezerva lui Flori Pascalau?

Vreau sa o spun de la inceput: regret enorm ca Flori s-a accidentat! Mi-as fi dorit - si nu numai eu - sa fie si ea, si Caludia Pop, aici cu noi. Cred ca am fi fost si mai puternice. Le doresc insanatosire grabinca. Revenind la mine... daca e sa gasim si putin...bine in tot raul asta pe care l-a patit Flori la genunchi, pot spune ca da, e sansa mea, si sper sa demonstrez ca imi merit locul la echipa nationala. Vreau sa arat tuturor ca Elisabeth Pavel nu este o... oarecare din echipa nationala a Romaniei.

Mult succes!




Parteneri